Hugo Koopmans

Managing Partner & Chief Data Science DIKW Intelligence  | CTO Sensing Clues Wildlife Intelligence | Docent DIKW Academy
Hugo Koopmans

Hugo heeft 15+ jaar ervaring in het vakgebied van datamining en predictive analytics. Als Chief Data Scientist is hij het eerste aanspreekpunt binnen DIKW Groep als het gaat over het creëren van waarde met data.

Achtergrond en ervaring

Hugo  heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van datamining, nu genaamd data science. Hugo is een data wetenschapper pur sang, hij was al actief in het vakgebied voordat het deze naam kreeg. Hij is gespecialiseerd in de ontwikkeling van beslissingsondersteunende modellen voor het voorspellen van klantgedrag met behulp van datamining technieken. Hij heeft een bewezen track record in het ontwikkelen van data gedreven klantcontact strategieën.

De laatste jaren is zijn ambitie gericht op big data analytics en social media & netwerk analytics. Het grasduinen in ongestructureerde content zoals tekst, video, foto’s en sociale netwerken brengt nieuwe inzichten en mogelijkheden in klant profileren en online klantreizen.

Onlangs heeft Hugo het gebied van semantische web en ontologie gebaseerde zoeken aan zijn domeinkennis toegevoegd. Sensor gegevens en het Internet of Things (IoT) openen een nieuwe wereld van Big Data.

In de hoedanigheid van Chief Technology Officer is hij betrokken bij Sensingclues.org, een stichting die zich richt op het ontwikkelen van een anti-stroperij oplossing door middel van “early warning” sensortechnologie en een “Quick Response” mobile applicaties.